Basisschool Het Telraam - Oeffelt

Samen opleiden


Wij zijn een opleidingsschool. Dit betekent dat wij cyclisch aandacht geven aan het begeleiden en opleiden van studenten. Op een opleidingsschool zijn mentoren (onze eigen leerkrachten) opgeleid om studenten te begeleiden. Daarnaast geven wij vorm aan onze schoolontwikkeling met hulp van onze studenten. 

Wat betekent dit voor jullie, studenten? Wij vinden het investeren in aankomende leerkrachten, én collega’s, belangrijk; voor scholen, voor het vak, voor de kinderen en voor de gehele maatschappij. Ambitieuze studenten zoeken vaak meer in een stage dan een gemiddelde basisschool kan bieden. Optimus Onderwijs is van mening dat we ambitie nooit mogen afremmen en extra energie moeten steken in de toekomst. Onze scholen zijn prima stageplekken, waarvan een groot aantal opleidingsscholen zijn. Behalve door een mentor word je op een opleidingsschool begeleid door één van onze schoolopleiders. We werken samen met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen om de jullie de kwaliteit te bieden waar jullie behoefte aan hebben. Bij voldoende ruimte zijn er ook studenten van andere opleidingen welkom. “Samen Opleiden voor de toekomst”.

Op “Het Telraam” bieden wij studenten een veilige stageplek. Een plek waar je het leraarschap kunt oefenen, fouten mag maken en ruimte krijgt om jouw eigen ideeën te delen. Onze mentoren hebben een ruime ervaring voor de klas én in het begeleiden van studenten.

Heb je vragen over onze school? Mail of bel met onze schoolleider Nancy Brugman.